Общецерковный месяцеслов

14 октября 2005 г.

Пятница, 14 Октября 2005 года (1 Октября 2005 по ст.ст.)
Седмица 17-я по Пятидесятнице, Глас седьмый


(+)Покров Пресвятой Богородицы. Ап. от 70-ти Анании (I). Прп. Романа Сладкопевца (ок 556). с Прп. Саввы Вишерского, Новгородского (1461). Мч. Домнина Солунского (IV). Прмч. Михаила, игумена Зовийского, и с ним 36-ти преподобномучеников (780-790). Празднование в честь Хитона Господня и Столпа Животворящего в Мцхете (Груз.). Прп. Иоанна Кукузеля, Афонского (Греч.). Прп. Григория доместика, Афонского (Греч.). Люблинской, Псково-Покровской, Касперовской, Браиловской, Гербовецкой и Барской икон Божией Матери. Прп. Баво, покровителя Гарлема (Нидерл.).

Утр. - Лк., 4 зач., I, 39-49, 56. Лит. - Богородице: Евр., 320 зач., IX, 1-7. Лк., 54 зач., X, 38-42; XI, 27-28.

Покров Пресвятой Богородицы. Тропарь, глас 4.

Днесь благовернии людие / светло празднуем, / осеняеми Твоим, Богомати, пришествием, / и к Твоему взирающе пречистому образу, умильно глаголем: / покрый нас честным Твоим Покровом/ и избави нас от всякаго зла, / молящи Сына Твоего, Христа Бога нашего, / спасти души наша.

Прп. Саввы Вишерского, Новгородского. Тропарь, глас 4.

От юности твоея весь Богу поработился еси, блаженне, / и Того ради любве отечество и род оставил еси, / в пустыню вселився / и в ней жестокое житие показав, / чудес дарования от Господа приял еси, / Савво преподобне, / моли Христа Бога спастися душам нашим.

Псково-Покровской иконы Богородицы. Тропарь, глас 4.

Днесь светло красуется Богоспасаемый град Псков / и вся страна Российская / пришествием Матери Бога Вышняго / на избавление града сего от варварскаго пленения. / Услыша плач и слезы раб Своих,/ скоро приклонися на мольбу к Сыну Своему и Богу нашему, / и молением Своим гнев Божий укроти и весь мир просвети, / и град сей от скорби на радость премени. / О, дивному знамению, / како Пресвятая Владычице прииде на воздусе и в церковь Свою / и на забрало града Пскова / и призва угодников своих, благоверных князей, / и поноси в людех беззаконие. / И Своею пречистою рукою указоваше на поганаго злаго варвара / и его совет на разрушение. / Возвеселися, Богоспасаемый граде Пскове / и все Православие, имеюще такову Заступницу непобориму. / Днесь притецем, вернии, / в дом спасительный Владычицы Богородицы, / светло празднуя, / и ко святому Ея образу со слезами припадем, вопиюще и глаголюще: / О Всемилостивая Госпоже Владычице Богородцие, / молися Сыну Своему Христу Богу нашему / спасти православныя люди и град сей избавити от огненнаго запаления / и от нахождения поганых и междоусобныя брани, / и спасти души наша яко Милосердая.

Вернуться

Последние добавления